ManpowerGroup Türkiye | Blog

ManpowerGroup 2023 İkinci Çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması

Written by ManpowerGroup | 10.04.2023 12:41

Yaklaşan seçimler Türkiye'de işe alım beklentileri üzerinde belirsizlik yaratıyor!

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması, küresel olarak önemli bir ekonomik gösterge olarak kullanılan, türünün en kapsamlı, ileriye dönük istihdam anketidir. ​Net İstihdam Görünümü (NEO), işe alım faaliyetlerinde artış bekleyen işverenlerin yüzdesi alınarak ve bundan işe alım faaliyetlerinde düşüş bekleyen işverenlerin yüzdesi çıkarılarak elde edilmektedir. Son çeyrek (% 28) ile kıyaslandığında % -7 puan gerilemiş, geçtiğimiz yılın ikinci çeyrek raporu (% 19) ile kıyaslandığında +%1 seviyesine puan seviyesinde artış göstermiştir.

Buna göre Taşımacılık, Lojistik ve Otomotiv sektörü ve Sağlık ve Yaşam Bilimleri en iyimser sonuçları öngörürken (+%29); Enerji & Kamu Hizmetleri (%6) ve Sanayi & İnşaat (%12) sektörleri beklentileri biraz daha geride tuttular.

İkinci çeyrek için en iyimser istihdam hedefleri ise; Panama (%+41), Kosta Rika ve Guetamala (%38) olarak gözlemlenmiştir.

İstihdam beklentileri kıyaslandığında, büyük kuruluşların (250'den fazla çalışan), %14 oranla, diğer ölçekleri kuruluşlara göre yaklaşık iki kattan daha fazla iyimser olduğu görülmektedir.

" MEOS 2023 İkinci Çeyrek (İstihdama Genel Bakış) Araştırma rapor ve sonuçlarının tamamı için tıklayınız."