ManpowerGroup 2023 İkinci Çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması

Yaklaşan seçimler Türkiye'de işe alım beklentileri üzerinde belirsizlik yaratıyor!

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması, küresel olarak önemli bir ekonomik gösterge olarak kullanılan, türünün en kapsamlı, ileriye dönük istihdam anketidir. ​Net İstihdam Görünümü (NEO), işe alım faaliyetlerinde artış bekleyen işverenlerin yüzdesi alınarak ve bundan işe alım faaliyetlerinde düşüş bekleyen işverenlerin yüzdesi çıkarılarak elde edilmektedir. Son çeyrek (% 28) ile kıyaslandığında % -7 puan gerilemiş, geçtiğimiz yılın ikinci çeyrek raporu (% 19) ile kıyaslandığında +%1 seviyesine puan seviyesinde artış göstermiştir.

Buna göre Taşımacılık, Lojistik ve Otomotiv sektörü ve Sağlık ve Yaşam Bilimleri en iyimser sonuçları öngörürken (+%29); Enerji & Kamu Hizmetleri (%6) ve Sanayi & İnşaat (%12) sektörleri beklentileri biraz daha geride tuttular.

İkinci çeyrek için en iyimser istihdam hedefleri ise; Panama (%+41), Kosta Rika ve Guetamala (%38) olarak gözlemlenmiştir.

İstihdam beklentileri kıyaslandığında, büyük kuruluşların (250'den fazla çalışan), %14 oranla, diğer ölçekleri kuruluşlara göre yaklaşık iki kattan daha fazla iyimser olduğu görülmektedir.

" MEOS 2023 İkinci Çeyrek (İstihdama Genel Bakış) Araştırma rapor ve sonuçlarının tamamı için tıklayınız."

 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İş dünyasının geleceği nasıl olacak öğrenmek ister misiniz?

Blogumuza abone olarak CV'nizi ve profesyonel becerilerinizi güncel tutabilirsiniz.