Kariyer Boşlukları Nasıl Yeniden Şekillenir

kariyer_bosluklarini_yeniden_sekillendirmek

Son yıllar çalışma hayatında yaşanan gelişmeler işverenlerin özgeçmişte yer alan "kariyer boşlukları" hakkındaki düşüncelerinin değişmesine yardımcı oldu. Kariyerinizde farklı nedenlerle boşluk yaşıyor olabilirsiniz. Özellikle, uzun yıllardan sonra, tek bir tarihi olay milyonlarca kişiyi ve kariyeri aynı anda etkiledi. Pandemi sadece kaybedilen işleri değil, aynı zamanda kuruluşlarında yükselmeyi veya yeni sorumluluklar bekleyenlerin kariyer gidişatlarını da etkiledi.

 Kariyerinizdeki boşlukları fırsata çevirebilmek ve zamanın kariyerinizi olumlu etkilemesini sağlayacak yollar mevcut. Bu yazımızda kariyer boşluklarını düşünmeniz ve yeniden şekillendirmek için kullanabileceğiniz yolları paylaşıyoruz.


İş Becerilerini Geliştirmeye Devam Edin


Online eğitim ve kurslar, yeniden beceri kazanmanın ve becerilerinizi geliştirmenin kolay yollarından biridir ve tam zamanlı bir işe sahip olmamak kazanılan becerilerin gelişimi için daha fazla fırsat sağlayabilir. Bu yetkinliklere iletişim, eleştirel düşünme, son teslim tarihlerine uyma, iyi organize olma, işbirliği yapma ve analiz etme ve yenilik yapma yetenekleri dahildir. İşverenler bu becerileri her zamankinden daha fazla arıyor çünkü bu beceriler tüm düzeylerde geniş çapta uygulanabiliyor. ManpowerGroup Yetenek Açığı Raporumuzun sonuçlarına göre Türkiye’de işverenlerin %72’si aradıkları yetenekleri bulmakta zorluk yaşadıklarını belirtiyorlar.


Gönüllü Rollerine Adım Atın


Kişisel birikimlerinize uzmanlık ve bilgi katan gönüllü rollerini düşünün. Gönüllülüğü yeni bir şeyi, belki de her zaman keşfetmek istediğiniz yeni bir kariyeri denemek için bir fırsat olarak kullanın. Çıktığınız yol hayal ettiğiniz kadar heyecanlı ya da hayal ettiğiniz ihtişam ya da doyumdan yoksun olabilir. Tutkunuzun peşinden gidin; inandığınız iş ile ilgili yeni beceriler öğrenmek çok daha kolaydır.
Sonuçta, koşullar göz önüne alındığında, işverenler özgeçmişinizdeki boşlukları çok daha iyi anlayacaklardır. Aynı zamanda bu, öğrenmeye ve büyümeye devam etmek ve kariyerinizde gerçekten yapmak istediklerinizi bulmak için bir fırsattır.


Mentor Olun


Bir kuruluşa mentorluk yapmak veya bir start-up'a danışman olmak gibi bir iş unvanının ötesinde liderlik becerileri geliştirmeye devam edebilirsiniz. Mentor olmak istiyorsanız doğru danışanı bulmak denklemin diğer tarafına çok benzerdir. Mentor olmak istediğiniz kişi hakkında şirketinizdeki veya ağınızdaki önemli kişilerle bağlantı kurun ve konuşun. Ayrıca katılabileceğiniz mentorluk programları hakkında mezun olduğunuz okuldan bilgi alabilirsiniz. Mentor olmak deneyiminize ve özgeçmişinize değerli bir katkı olabilir.

Kategoriler: CV Manpower kariyer

También te puede interesar

¿Quieres saber cómo será el futuro del empleo?

Suscríbete a nuestro blog y mantén tu CV y tus capacidades profesionales al día, para afrontar los retos del futuro.