30-60-90 Günlük Plan Oluşturarak İşi Güvenceye Almak

30-60-90 Günlük Plan

İş arayanlar için mülakat sürecinde beklentilerin üstünde davranmak başarılı sonuçlara ulaşmayı kolaylaştıracaktır. Özellikle yönetici seviyelerinde mülakat sürecinin son aşamalarına gelindiğinde, iş arayanların beklentilerin üzerinden performans sergilemesinin bir yolu 30-60-90 Günlük Plan hazırlamaktır. Yeni bir işe girişte ilk 90 gün, hem çalışan hem de işverenin gözlem yapabilmesi için bir nevi deneme sürecidir. 30-60-90 Günlük Plan oluşturmanız, işe alındığınızda hızlı bir başlangıç yapabilmenizi sağlar.

Peki, 30-60-90 Günlük Plan nedir? 30-60-90 Günlük Plan, işteki ilk üç ayda izleyeceğiniz stratejinin ve planlarınızın yazılı bir özetidir. Hazırlayacağınız plan, bir PowerPoint sunumu ya da kağıt bazlı olabilir. Bir iş görüşmesi sırasında işe alım yöneticisi, aşağıdaki temel sorulara yanıt arar:

  • İşin gerekliliklerini anlıyor mu?
  • İşi yapabilecek yetkinliğe sahip mi?
  • İşi yapacak mı?

İş görüşmeniz için etkili bir 30-60-90 Günlük Plan hazırladığınızda, yukarıdaki soruların hepsini yanıtlamış olursunuz. Aynı zamanda, işe alım yöneticisine kararlı olduğunuzu, güçlü bir iş ahlakına sahip olduğunuzu, işte başarılı olmak için kendinizi adadığınızı gösterir; ayrıca, işi etkin bir şekilde gerçekleştirmek için gerekli bilgi, beceri ve yeteneklere sahip olduğunuzu gösterir. Planınız, işe alım yöneticisine güvenilir bir aday olduğunuzu da garanti eder.

Etkili bir 30-60-90 Günlük Plan Oluşturma İpuçları

Plan, spesifik bir işverene göre özelleştirilmeli ve hedeflenmelidir. Bu nedenle genel bir plan hazırlamak bu çalışmanın amacını boşa çıkarır. Organizasyonun en önemli üç stratejik girişimini belirlemek için kapsamlı bir araştırma yapın. Yöneticilerin hangi sorunlarla başa çıkmak için mücadele ettiğini anlamak için ipuçları arayın. 30-60-90 Gün Planınız için araştırma yapabileceğiniz yerleri gözden geçirin:

  • Şirketin kurumsal web sitesi,
  • Google,
  • Şirketin sosyal medyada bulunan kurumsal hesapları
  • Organizasyonda çalışan kişilerin profilleri,
  • LinkedIn grupları

ve

  • Sektör grupları

Plan 1-4 sayfa arasında bir uzunlukta olmalı ve başvurduğunuz işte ilk 90 gün boyunca neler yapacağınız hakkında paylaşmak istediğiniz kadar ayrıntı içermelidir. Aşağıdaki örnekler her zaman diliminde yapılabilecek olası faaliyetlerdir. Şirket araştırmanız sırasında edindiğiniz bilgileri kullanarak planınızı şirkete özel hale getirin ve belirlediğiniz en önemli üç stratejik girişimi ele aldığınızdan emin olun.

Giriş: İlk üç ayda işte başarmak istediklerinizin genel bir özeti.

30 Günlük Plan/İşin İlk 30 Günü: İşin ilk 30 gününde zaman, eğitimlere katılmak, ekip üyeleriyle tanışmak, şirketin sistemlerini, ürünlerini ve hizmetlerini öğrenmek, prosedürleri ve müşteri hesaplarını gözden geçirmekle geçer.

60 Günlük Plan/İşin İlk 60 Günü: Sektördeki en iyi uygulamaları incelemek, sonraki 30 gün için hedefler belirlemek, geri bildirim almak için yöneticiniz ile görüşmek, meslektaşlarınızla ilişkiler kurmak, potansiyel mentorler belirlemek, şirket süreçlerinin ve prosedürlerinin verimliliğini gözden geçirmek, diğer departmanları ziyaret etmek ve eğitimlere devam etmekle geçer.

90 Günlük Plan/İşin İlk 90 Günü: Yeni süreçler ve prosedürler hakkında geri bildirim alma, yeni strateji ve prosedürleri uygulama ve belirlediğiniz üç stratejik girişimi ele alma zamanıdır.

30-60-90 Günlük Planınızı oluşturmak zaman alacaktır, bu yüzden hazırlık için kendinize fırsat tanıyın. Planınızı görsel açıdan mümkün olduğunca çekici hale getirin ve mülakatınızı başarıyla tamamlamak için kullanın. Planınız bir sohbet aracı olduğundan, işe alım yöneticisi ilk soruyu sorduğunda, 30-60-90 Gün Planınızdan bahsetmek için mükemmel bir fırsat yakalamış olursunuz. Ayrıca, 30-60-90 Günlük Plan hazırlama sürecinde, şirket hakkında detaylı bilgiler ortaya çıkarırsınız, bu da mülakatta bilgili ve kendinden emin görünmenizi sağlar.

İş başvurusu ve mülakat deneyimi ile ilgili tüm blog içeriklerimize buradan ulaşabilirsiniz.
Size en uygun işler için ilanlarımıza hemen göz atabilirsiniz.

También te puede interesar

¿Quieres saber cómo será el futuro del empleo?

Suscríbete a nuestro blog y mantén tu CV y tus capacidades profesionales al día, para afrontar los retos del futuro.