Outplacement Planı Yapılmadan Önce Sorulması Gereken 5 Soru

 

Outplacement planı öncesi sorulacak 5 soru-1

 

Çalışanların bir şirketten nasıl ayrıldığı, nasıl işe alındıkları kadar önemlidir. Yeniden yapılanma ve yeniden yerleştirme birçok şirket ve sektör için bir gerçeklik haline geldikçe, çalışanların bir sonraki adımlarında geçiş yapmalarına yardımcı olmak ve işten çıkarmaya yatırım yapmak için birçok neden var. Outplacement hizmetleri, geçiş sürecine giren çalışanların bir sonraki kariyer hamlelerini belirleme ve hazırlama konusunda profesyonel yardım almaları anlamına gelir. İşte böyle bir programa başlamadan önce sormanız gereken önemli sorular.

Neden Outplacement'a yatırım yapıyorsunuz?

Her şeyden önce, çalışanların şirketten ayrıldıktan sonra bir sonraki adımlarını atmalarına yardımcı olmak doğru olandır. Bu aynı zamanda işverene olan güveni korumanın da anahtarıdır. Sosyal medya ve Glassdoor gibi inceleme siteleri nedeniyle şeffaflığın arttığı günümüz dünyasında, işletmeler eski çalışanların da eleştirmenleri ve müşterileri olduğunu hatırlamalıdır. İşletmeler ayrıca, eski çalışanların gelecekteki yeteneklerini temsil edebilecekleri olasılığını da göz önünde bulundurmalıdır.

Çalışanlarınız gerçekten ne istiyor?

Çalışanlar ile yol ayrımında finansal bir paket sağlamak ve kariyer planlamaları konusunda onları yalnız bırakmak doğru değildir. Koçluk ve eğitim de dahil olmak üzere yer değiştirme kaynaklarına erişim, adaylar için artık her zamankinden daha önemli. Koçluk, geçiş sürecindeki adaylara büyük bir fayda sağlar ve bireylere seçeneklerini keşfetme fırsatı sunar. Uzmanlık alanında bir koç ile eşleştirilen adaylar, eşleştirilmeyenlere göre %20 daha hızlı iş bulmuşlardır. Birçok işten çıkarma görüşmesinin odak noktası, becerileri geliştirmeye ve güveni artırmaya yardımcı olacak gelişim alanlarını vurgulamak olacaktır, böylelikle iş bulunabilirliği artacaktır.

Adil ve şeffaf bir şekilde iletişim kuruyor musunuz?

İletişim, herhangi bir değişim projesinin, özellikle de yeniden yapılanmanın anahtarıdır. Başlangıçtan itibaren netlik sağlamak, bireylerin nasıl etkileneceklerini anlamalarına yardımcı olmak ve şirket genelinde dolaşan karışık mesajlardan kaçınmak için önemlidir. Zor soruları yanıtlamak, çalışanların süreci daha iyi anlamalarına yardımcı olacaktır. İşe yerleştirme desteğinin faydalarını çalışanlara ve yöneticilere iletmek de önemlidir.

Kalan çalışanlara ne olacak?

Koçluk ve eğitim de dahil olmak üzere, özellikle organizasyonu ileriye taşımakla görevli olanlar olmak üzere tüm grupları kapsayan bir katılım stratejisi geliştirmek çok önemlidir. Bireylerin oynadıkları rolü ve ileriye giden yolu şekillendirmeye yardımcı olmak için getirdikleri değeri anlamaları çok önemlidir. Bu nedenle yolabirlikte devam edeceğiniz çalışma arkadaşlarınızın motivasyonunu korumak ve ileriye taşıyabilmek için gerekli koçluk ve eğitim fırsatlarını değerlendirmelerini sağlayabilirsiniz. Bu metodla hem kuruma bağlılığı sağlamak hem de çalışan verimlilik artışı elde edilebilir.

Bir outplacement danışmanında ne arıyorsunuz?

Tüm ihtiyaçlara uygun olarak tasarlanmış bir işten çıkarma programı muhtemelen uygulanamayacaktır. Bunun yerine, bir işten çıkarma danışmanlarının desteği bireysel zorluklara uyacak şekilde nasıl özelleştirilebileceğine odaklanın. Desteklemenin, aktarılabilir becerilere odaklanıp odaklanmadığını, sağlanan teknolojiyi ve erişim kolaylığını, sanal hizmet kapsamı da dahil olmak üzere değerlendirin, katılımcı çalışanların kariyer hedeflerine uyacak bir dizi konudan seçim yapabilip yapamadıklarını veya ölçeklenebilir olup olmadığını düşünün. Çalışanları oldukları yerde karşılayan bir danışman seçmek, sonraki adımları atmada kritiktir.

İstihdam piyasasının bir gecede değiştiğine şüphe yok ve bununla birlikte, yolculuklarının aşamaları için yardımcı olmak adına çalışanların dikkatli bir şekilde yönlendirilmesi gerekiyor. Artık işe yerleştirme hizmetlerini sürdürmesi gereken işverenlerin gelecekle ilgili kritik kararlar almak için yardıma her zamankinden daha fazla ihtiyacı var ve bu da doğru soruları sormakla başlıyor.

Outplacement konusunda detaylı bilgi için hemen tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.

Kategoriler: Manpower

También te puede interesar

¿Quieres saber cómo será el futuro del empleo?

Suscríbete a nuestro blog y mantén tu CV y tus capacidades profesionales al día, para afrontar los retos del futuro.