Ön Yazı Nasıl Yazılır

Ön yazı Nasıl Yazılır-2

 

İş başvurularında öne çıkmak için ilk izleniminizi kişiselleştirin.

“İlgili Makama”:

Ön yazınıza bu genel açılışla başlıyorsanız, istediğiniz işi muhtemelen çoktan kaybetmişsinizdir. Biraz daha çaba göstererek, ön yazıları kimin incelediğini öğrenebilir ve mektubunuzu o kişiye iletebilirsiniz. Öz yazınızı özelleştirerek, hedef kitleye göre uyarlanmalı ve niyetinizi göstermelisiniz. Dikkat çeken bir ön yazı için ipuçlarını sizin için derledik;

Gerekli bileşenleri dahil edin 

Ön yazınız giriş paragrafı, ilgili deneyiminizi vurgulayan bir dikkat çekici cümle içermelidir. Öneri: İkinci paragrafta, güçlü yönlerinizi özetleyin ve becerilerinizi pozisyon için gereken yetkinliklerle ilişkilendirin. Başarılarınızı sayısal olarak ifade edin ve deneyiminizde sunduğunuz benzersiz katkıları tanımlayın.

Önemli anahtar kelimeleri kullanın

Ön yazınız işe alım yetkililerinin kullandığı özgeçmiş yönetim sistemlerine yüklendiğinde sıklıkla anahtar kelimeler için taranır, bu yüzden tıpkı özgeçmişte olduğu gibi, ön yazıda da iş ilanının dili, sözdizimi ve anahtar kelimelerini kullanmaya dikkat edin. Ön yazınızın dili iş ilanını yansıtmalıdır.

Bir hikaye anlatın

En iyi hikayeler, yeni yerler, yeni fikirler ve yeni maceralar keşfetmek için bir kahramanla birlikte yolculuğa çıkmamızı sağlar. Hikayeler, günlük hayatımızı bir an için unutmamıza ve ana karakterle birlikte keşfedilmemiş bölgelere giderken daha büyük hedeflere ulaşmamız için ilham verirler. Bir sonraki ön yazınızda, okuyucunun en iyi özelliklerinizi daha fazla öğrenmesi için hikaye anlatma tekniklerini deneyin.

Bir insanla iletişim kurun

Başvurunuzu çevrimiçi olarak gönderdikten sonra, ön yazınızı yazdırmayı ve onu postayla gönderebileceğiniz gerçek bir insan bulmayı düşünün. Bu takip işlemi, pozisyona olan ilginizi vurgulayabilir. Otomasyon trendine rağmen, zeki iş arayanlar insanlara yazmaya devam eder. Doğru kişiye ulaşırsanız, gösterdiğiniz ekstra çaba meyvesini verecektir.

Özel olarak hazırlanmış bir ön yazı yazmak için zaman ayırarak, işverene pozisyona olan ilginizi ve gereksinimleri anladığınızı, bunların deneyimlerinizle nasıl ilişkili olduğunu gösterirsiniz. Bu ekstra çabayı gösterin ve karşılığını alabilirsiniz.

Bu yazıyı beğendiyseniz, daha fazla kariyer tavsiyesi ve iş arama ipuçları için blogumuzu takip etmeyi unutmayın.

 

 

Kategoriler: CV

También te puede interesar

¿Quieres saber cómo será el futuro del empleo?

Suscríbete a nuestro blog y mantén tu CV y tus capacidades profesionales al día, para afrontar los retos del futuro.