Mentorluk Profesyonel Yetenekleri Nasıl Geliştirir? Doğru Mentor ve Mentee Nasıl Bulunur?

Mentorluk Profesyonel Yetenekleri Nasıl Geliştirir

Gen Z'nin gerçekleştireceği işlerin %65'i henüz var olmadı. İşletmelerde hızla değişen teknolojiyle birlikte, kariyerinizi ve yeteneklerinizi yönetmek size düşüyor. Yeni beceriler kazanmanın en iyi yollarından biri mentorluktur. Kariyerinizin hangi aşamasında olursanız olun, şirketinizde başka bir kişi tarafından mentorluk almak, bir organizasyon içinde öğrenmek ve gelişmek için harika bir yoldur. Mentorunuz, büyüme ve gelişim alanlarınızı belirlemenize yardımcı olabilir ve kariyeriniz konusunda yeni bakış açıları edinme fırsatı sunabilir. Ayrıca, başkalarına mentorluk yapmak, dinleme ve sorunları tanımlama ve çözme fırsatları sunarak liderlik becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.

Mentör Nasıl Bulunur?

Doğru mentoru bulmak çok önemlidir. İyi bir mentor, sizin mücadelelerinizi anlayan ve bu mücadelede sorunlarla başa çıkmanıza yardımcı olabilen kişidir. Aynı zamanda doğru mentor, sizi iyi dinler ve teşvik ederek engellerin üstesinden gelmenize yardımcı olur.

Bir mentor aramak için en iyi yerlerden biri şirketinizin insan kaynakları departmanıdır. Şirketinizin katılabileceğiniz bir mentorluk programı olup olmadığını insan kaynakları departmanına sorabilirsiniz.

Şirketinizde doğru mentor bulmakta zorlanıyorsanız, aynı endüstride şirketiniz dışına çıkın. Yeni insanlarla tanışmak için ağ oluşturmayı veya gönüllü olmayı deneyin

Mentee Nasıl Bulunur?

Eğer bir mentor olmak istiyorsanız, doğru menteeyi bulmak denklemin diğer tarafı gibidir. Bunun için bir ağ oluşturun. Şirketinizdeki önemli kişilerle, mentor olmak istediğiniz kişi türü hakkında konuşun ve spesifik olun. Potansiyel gördüğünüz biri varsa, bir sohbet başlatın ve o kişiye mentorluk yapmak istediğinizi söyleyin. Üniversitenize ya da dernek gibi oluşumları takip edin, birçokları katılabileceğiniz mentorluk programlarına sahiptir.

Gelişmekte olan yeteneklere mentorluk yapmak, kendi liderlik ve iletişim becerilerinizi geliştirmenin uzun bir yolunu kat edebilir. Bir mentor olmayı gönüllü olarak üstlenerek, bir başkasının yarını için yeni iş becerileri kazanmasına yardımcı olabilir ve aynı zamanda kendi kariyerinizi yeni iş becerileri ile ilerletebilirsiniz.

Kategoriler: Eğitim-Gelişim

También te puede interesar

¿Quieres saber cómo será el futuro del empleo?

Suscríbete a nuestro blog y mantén tu CV y tus capacidades profesionales al día, para afrontar los retos del futuro.