2024 Dördüncü Çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması

ManpowerGroup_Istihdama_Genel_Bakis_Arastirmasi

 

ManpowerGroup, 2024 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin işe alım beklentilerini ölçmek için 42 ülkede 40 bin 340 işverenle İstihdama Genel Bakış araştırmasını gerçekleştirdi.

ManpowerGroup'un İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, işverenlerin önümüzdeki çeyrek için sakin ancak olumlu bir iş piyasası beklediği Türkiye’de Net İstihdam Görünümü (NEO) yüzde 12 puan oldu.  Ankete göre önümüzdeki çeyrek için istihdam görünümü,  iyileşme ve potansiyel yavaşlama arasında bir kavşakta olan bir iş gücü piyasasını ortaya koyuyor. 

Küresel ölçekte veriler, işverenlerin geçen çeyreğe kıyasla işe alımlarını bir miktar hızlandırdığını ancak henüz geçen yıl bu zamanlarda görülen işe alım hızına geri dönmediklerini gösteriyor. Güney ve Orta Amerika ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgelerindeki istihdam görünümleri de büyük ölçüde yatay bir seyir izlerken, Kuzey, Orta ve Güney Amerika'daki işverenler en güçlü bölgesel görünümü ifade etti. 

Türkiye'deki işverenler önümüzdeki çeyrek için sakin bir iş piyasası bekliyor

Türkiye'de işverenler dördüncü çeyrek için işe alım niyetlerinde olumlu ancak, bir önceki çeyrek ve geçen yılın aynı dönemine göre düşüş ifade etti. 

En güçlü ve en zayıf sektörler 

Türkiye'deki en rekabetçi sektör, 26 NEO ile sağlık ve yaşam bilimleri sektörü oldu. Sektörün istihdam beklentileri geçen yılın aynı dönemine kıyasla 4 puan azalmış olmasına rağmen, geçen çeyreğe göre 30 puanlık önemli bir artış kaydetti. Buna karşılık, iletişim hizmetleri sektörü 9 çeyreğin en düşük NEO puanına geriledi. Benzer şekilde, bilgi teknolojileri sektöründeki istihdam görünümü de son 9 çeyreğin en düşük seviyesine düştü. 

MEOS 2024 Dördüncü Çeyrek (İstihdama Genel Bakış) Araştırma raporunun tamamı için tıklayınız.

 

También te puede interesar

¿Quieres saber cómo será el futuro del empleo?

Suscríbete a nuestro blog y mantén tu CV y tus capacidades profesionales al día, para afrontar los retos del futuro.