ManpowerGroup 2023 Üçüncü Çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması

Manpower_istihdama_genel_bakis_q3

ManpowerGroup'un İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, belirsizliklerin işe alım beklentileri üzerindeki etkisi seçimlerin sona ermesiyle azalıyor

ManpowerGroup'un İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, Net İstihdam Görünümü (NEO) yüzde 25 puan artan Türkiye'de işverenler Temmuz - Eylül 2023 döneminde güçlü bir işe alım ortamı bekliyor. İş piyasasına yönelik olumlu tahminler geçen çeyreğe kıyasla yüzde 2 puan arttı. Türkiye ayrıca istihdam görünümü açısından bölge ortalamasının 5 puan üzerindeki puanı ile listenin üst yarısında yer aldı.

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması, küresel olarak önemli bir ekonomik gösterge olarak kullanılan, türünün en kapsamlı, ileriye dönük istihdam anketidir. ​Net İstihdam Görünümü (NEO), işe alım faaliyetlerinde artış bekleyen işverenlerin yüzdesi alınarak ve bundan işe alım faaliyetlerinde düşüş bekleyen işverenlerin yüzdesi çıkarılarak elde edilmektedir. Son çeyrek (% 23) ile kıyaslandığında +2 puan, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyrek raporu (% 21) ile kıyaslandığında +4 puan seviyesinde artış göstermiştir. Türkiye, istihdam görünümü açısından bulunduğu bölge ortalamasının +5 puan üzerinde yer alıyor

Buna göre Finans ve Gayrimenkul sektörü (+%36) ve Sağlık ve Yaşam Bilimleri (%31) en iyimser sonuçları öngörürken; Enerji & Kamu Hizmetleri (%15) ve İletişim Hizmetleri (%3) sektörleri beklentileri biraz daha geride tuttular.

Üçüncü çeyrek için en iyimser istihdam hedefleri ise; Kosta Rika  (%43), Hollanda (%39) ve Peru (%38) olarak gözlemlenmiştir.

Organizasyon büyüklüğü açısından tüm kurumlar 2023'ün üçüncü çeyreğinde çalışan seviyelerinde artış bekliyor. 250'den fazla çalışanı olan büyük kuruluşlardaki işverenler, 2023'ün 2. çeyreğinden bu yana yüzde 3 puan ve geçen yılın aynı döneminden bu yana yüzde 1 puan artışla 30 NEO puana ulaşarak en iyimser işverenler oldu.

" MEOS 2023 Üçüncü Çeyrek (İstihdama Genel Bakış) Araştırma rapor ve sonuçlarının tamamı için tıklayınız."

 

También te puede interesar

¿Quieres saber cómo será el futuro del empleo?

Suscríbete a nuestro blog y mantén tu CV y tus capacidades profesionales al día, para afrontar los retos del futuro.