ManpowerGroup 2023 Dördüncü Çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması

Meos_4_ceyrek_istihdama_genel_bakis_arastirmasi

ManpowerGroup'un İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, 2023 Yılı Son Çeyreğinde İstihdamda Temkinli Artış

ManpowerGroup'un İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, Türkiye dördüncü çeyrek Net İstihdam Görünümü, bir önceki çeyrek (% 25) ile kıyaslandığından aynı seviyede kalırken, geçtiğimiz yılın dördüncü çeyrek raporu (% 24) ile kıyaslandığında +1 puan seviyesinde artış göstermiştir. 

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması, küresel olarak önemli bir ekonomik gösterge olarak kullanılan, türünün en kapsamlı, ileriye dönük istihdam anketidir. ​Net İstihdam Görünümü (NEO), işe alım faaliyetlerinde artış bekleyen işverenlerin yüzdesi alınarak ve bundan işe alım faaliyetlerinde düşüş bekleyen işverenlerin yüzdesi çıkarılarak elde edilmektedir.

Türkiye dördüncü çeyrek Net İstihdam Görünümü, son çeyrek (% 25) ile kıyaslandığından aynı seviyede kalırken, geçtiğimiz yılın dördüncü çeyrek raporu (% 24) ile kıyaslandığında +1 puan seviyesinde artış göstermiştir. Türkiye, istihdam görünümü açısından Global ortalamanın -5 puan altında yer almaktadır.

Bilgi Teknolojileri sektörü (%34) ve Finans & Gayrimenkul (%32) en iyimser sonuçları öngörürken; Enerji & Kamu Hizmetleri (%5) ve İletişim Hizmetleri (%17) sektörleri beklentileri daha geride tuttular.


Dünya genelinde dördüncü çeyrek için en iyimser istihdam hedefleri ise; Kosta Rika  (%41), Brezilya ve İsviçre (%38) ile Hindistan (%37) olarak gözlemlenmiştir.


Küresel ölçekte organizasyon büyüklüğü açısından tüm kurumlar 2023’ün son çeyreğinde çalışan seviyelerinde artış bekliyor. 250'den fazla çalışanı olan büyük kuruluşlardaki işverenler 3. çeyreğe kıyasla Net işe alım beklentilerini aynı seviyede belirtiyorlar.

MEOS 2023 Dördüncü Çeyrek (İstihdama Genel Bakış) Araştırma rapor ve sonuçlarının tamamı için tıklayınız.

También te puede interesar

¿Quieres saber cómo será el futuro del empleo?

Suscríbete a nuestro blog y mantén tu CV y tus capacidades profesionales al día, para afrontar los retos del futuro.