Basın Bültenleri

Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması

033

ManpowerGroup 2021 Üçüncü Çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 860 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi.

Görüşmeler, COVID-19 salgınının neden olduğu olağanüstü durum koşullarında gerçekleştirildi. 2021’in üçüncü çeyreğine dair araştırma bulgularının, küresel sağlık krizinin etkilerini yansıtması ve önceki çeyreklerde ulaşılan bulgulardan göze çarpar biçimde farklı olması kuvvetle muhtemeldir.

2021 3. Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız. 

 

 

 

 

 

2021​ManpowerGroup 2021 Birinci Çeyrek İstihdam Görünümü Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 757 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi. Tüm katılımcılara, “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda Mart 2021’in sonuna kadar olan üç aylık dönemde iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?” sorusu yöneltildi.

Görüşmeler, COVID-19 salgınının neden olduğu olağanüstü durum koşullarında gerçekleştirildi. 2021’in birinci çeyreğine dair araştırma bulgularının, küresel sağlık krizinin etkilerini yansıtması ve önceki çeyreklerde ulaşılan bulgulardan göze çarpar biçimde farklı olması kuvvetle muhtemeldir.

2021 1 .Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız.

 

 

 

 

04

ManpowerGroup 2020 dördüncü çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 739 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi.

Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda Aralık 2020’nin sonuna kadar olan üç aylık dönemde iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?“

Görüşmeler, COVID-19 salgınının neden olduğu olağanüstü durum koşullarında gerçekleştirilmiştir. 2020’nin dördüncü çeyreğine dair araştırma bulgularının, küresel sağlık krizinin etkilerini yansıtması ve önceki çeyreklerde ulaşılan bulgulardan göze çarpar biçimde farklı olması kuvvetle muhtemeldir.

2020 4.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız.

 

 

 

 

03

ManpowerGroup 2020 3. çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 697 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi.

Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda, Eylül 2020’nin sonuna kadar olan üç aylık dönemde, iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?”

Görüşmeler, COVID-19 salgınının neden olduğu olağanüstü durum koşullarında gerçekleştirilmiştir. 2020’nin 3. çeyreğine dair araştırma bulgularının, küresel sağlık krizinin etkilerini yansıtması ve önceki çeyreklerde ulaşılan bulgulardan göze çarpar biçimde farklı olması kuvvetle muhtemeldir.

2020 3.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız.

 

 

 

 

den​ManpowerGroup 2020 İkinci Çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.001 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi. Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrek ile karşılaştırdığınızda Haziran 2020’nin sonuna kadar olan üç aylık dönemde, iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?”

 

2020 2.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız.

 

 

 

 

 

01220

ManpowerGroup 2020 Birinci Çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.001 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi. Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrek ile karşılaştırdığınızda Mart 2020 sonuna kadar olan üç aylık dönemde, iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?”

 

2020 1.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız.

 

 

 

 

 

q4

ManpowerGroup 2019 dördüncü çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.001 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi. Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda Aralık 2019’un sonuna kadar olan üç aylık dönemde iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?“

 

2019 4.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız.

 

 

 

 

 

ManpowerGroup 2019  yılı 3. çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.000 kişilik  bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi. Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda, Eylül 2019’un sonuna kadar  olan üç aylık dönemde  iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?”

 

2019 3.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız.

 

 

 

 

 

man4

ManpowerGroup 2019 İkinci Çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.001 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi. Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrek ile karşılaştırdığınızda Haziran 2019’un sonuna kadar olan üç aylık dönemde, iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?”

2019 2.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız

 

 

 

 

​ManpowerGroup 2019 Birinci Çeyrek İstihdam Görünümü Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.007 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirilmiştir. Tüm katılımcılara, “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda Mart 2019’un sonuna kadar olan üç aylık dönemde iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?” sorusu yöneltildi.

 

2019 1.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız

 

 

 

 

q42018

ManpowerGroup 2018 dördüncü çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.000 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi. Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda Aralık 2018’in sonuna kadar olan üç aylık dönemde iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?“

 

2018 4.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için  tıklayınız (6.40 MB)

 

 

 

 

omes2Manpower 2018 yılı 3. çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.002 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi.

Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda Eylül 2018’nin sonuna kadar olan üç aylık dönemde iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?”

2018 3.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız (6.33 MB)

 

 

 

 

 

omes2Manpower 2018 yılı 2. çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.000 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi.

Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda Haziran 2018’nin sonuna kadar olan üç aylık dönemde iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?”

2018 2.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız (6.33 MB)

 

 

 

 

 

omes2Manpower 2018 yılı 1. çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.000 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi.

Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda Aralık 2018’nin sonuna kadar olan üç aylık dönemde iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?”

2018 1.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız (5.64 MB)

 

 

 

 

 

omes2Manpower 2017 yılı 4. çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.000 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi.

Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda Aralık 2017’nin sonuna kadar olan üç aylık dönemde iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?”

2017 4.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız (4.67 MB)

 

 

 

 

 

omes2Manpower 2017 yılı 3. çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.000 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi.

Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda Eylül 2017’nin sonuna kadar olan üç aylık dönemde iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?”

2017 3.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız (4.67 MB)

 

 

 

 

 

omes2Manpower 2017 yılı 2. çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.000 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi.

Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda Haziran 2017’nin sonuna kadar olan üç aylık dönemde iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?”

2017 2.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız (4.54 MB)

 

 

 

 

 

omes2Manpower 2017 yılı 1. çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.000 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi.

Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda Mart 2017’nin sonuna kadar olan üç aylık dönemde iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?”

2017 1.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız (4.54 MB)

 

 

 

 

manpower

 

Manpower 2016 yılı 4. çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.000 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi.

Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda Aralık 2016’nın sonuna kadar olan üç aylık dönemde iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?”

2016 4.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız (4.54 MB)

 

 

 

 

 

Manpower 2016 üçüncü çeyrek İstihdam Görünümü Anketi, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.000 kişilik bir örneklem ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi.

Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrekle karşılaştırdığınızda, Eylül 2016 sonuna kadar olan üç aylık dönemde iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?"

2016 3.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız (4.43 MB)

 

 

 

 

 

man​Manpower 2016 ikinci çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.000 kişilik bir örneklem ile görüşülerek gerçekleştirildi.

Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrek yıl ile karşılaştırdığınızda Haziran 2016’nın sonuna kadar olan üç aylık dönemde, iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?”

2016 2.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız (5.41 MB)

 

q4-big

 

 

Manpower 2016 birinci çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması Türkiye’den işverenleri temsil eden 1.002 temsilci işveren ile görüşme yapılarak gerçekleştirildi.

Araştırmaya katılan tüm işverenlere şu soru yöneltildi: “İçinde bulunduğumuz çeyrek yıl ile karşılaştırdığınızda Mart 2016’nın sonuna kadar olan üç aylık dönemde iş yerinizdeki toplam istihdamın nasıl değişeceğini öngörüyorsunuz?”

2016 1.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için tıklayınız (5.41 MB)

 

q4-big

 

 

ManpowerGroup tarafından dünyada 50 yılı aşkın süredir her çeyrek yılda gerçekleştirilen “İstihdama Genel Bakış Araştırması”, ülke ekonomileri ve beklenen istihdam trendleri açısından çok önemli öngürüleri içerir. 42 ülke ve bölge genelinde yaklaşık 59.000’in üzerinde kamu ve özel sektör işverenleriyle yapılan görüşmelere dayanan araştırmaya Türkiye’deki işverenler 2011 yılından bugüne dahil oluyorlar.

Sektörel ve bölgesel istihdam görünümlerinin değerlendirildiği Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması’nın 2015 yılı 4. çeyrek sonuç raporu için  tıklayınız (4.20 MB) 

 

q2-big

 



ManpowerGroup’un işverenlerin istihdam planlarına dair kapsamlı öngörülerini bildiren araştırma 50 yılı aşkı süredir gerçekleştirilmekte ve dünyada en çok güvenilen istihdam araştırmalarından biri olarak nitelendirilmektedir. Manpower 2015 3.Çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması Türkiye’den

işverenleri temsil eden 1.000 kişilik bir örneklem ile görüşülerek gerçekleştirildi.

2015 3.Çeyrek sonuçlarını içeren PDF raporu için  tıklayınız

Categories: Basın Bülteni

You may also like

¿Quieres saber cómo será el futuro del empleo?

Suscríbete a nuestro blog y mantén tu CV y tus capacidades profesionales al día, para afrontar los retos del futuro.