ManpowerGroup 2022 Üçüncü Çeyrek İstihdam Görünümü Araştırması

40 ülke ve bölgede 40.000'den fazla işverenin katıldığı ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması Anketine göre, güçlü işe alım beklentileri 2022'nin üçüncü çeyreğinde de devam ediyor.

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırmasına göre Türk işverenler, yüzde +13’lük Net İstihdam Görünümü ile 2022'nin üçüncü çeyreğine yönelik olumlu istihdam beklentisi içinde. 3. Çeyrek için globalde ise +%33'lük bir Net İstihdam Görünümü bekleniyor; bu geçen yılın bu zamana göre %18 bir önceki çeyreğe göre ise %4’lük bir artış olabileceği anlamına geliyor.

En güçlü işe alım beklentileri Meksika (+59%), Brezilya (+54%), Hindistan (+51%), Kanada (+%43) ve Kolombiya'da (+43%) iken; en zayıf işe alım beklentileri ise Yunanistan’da (-%1), Tayvan’da (+%3) ve Japonya'da (+4%) olarak rapor edildi.

 

"İŞGÜCÜ PİYASALARI DİNAMİKTİR VE FARKLI NEDENLERLE DEĞİŞMEKTEDİR"

Bu toparlanma, şimdiye kadar gördüğümüz hiçbir şeye benzemiyor – dengesiz ekonomik büyüme devam ediyor; bazı pazarlar yeniden toparlanırken, bazıları Covid varyantları, aşılama oranları nedeniyle toparlanmada gecikiyorlar.

" 2022 Üçüncü Çeyrek İstihdam Görünümü Araştırma sonuçlarının detaylarını incelemek ve indirmek için tıklayınız."

 

 

 

También te puede interesar

¿Quieres saber cómo será el futuro del empleo?

Suscríbete a nuestro blog y mantén tu CV y tus capacidades profesionales al día, para afrontar los retos del futuro.