ManpowerGroup 2023 Birinci Çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması

İstihdama Genel Bakış Araştırması, Küresel Rüzgarlara Rağmen İlk Çeyrek’te de Devam Ediyor.

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Anketi, küresel olarak önemli bir ekonomik gösterge olarak kullanılan, türünün en kapsamlı, ileriye dönük istihdam anketidir. ​- Net İstihdam Görünümü (NEO), işe alım faaliyetlerinde artış bekleyen işverenlerin yüzdesi alınarak ve bundan işe alım faaliyetlerinde düşüş bekleyen işverenlerin yüzdesi çıkarılarak elde edilmektedir. – Son çeyrek (%-6) ve geçtiğimiz yılın ilk çeyrek raporu (%-14) ile kıyaslandığında +%23 seviyesine gerilemiştir.

  • Buna göre BT(Bilgi Teknolojileri) sektörü en iyimser sonuçları öngörürken (+%35); onu Finans ve Gayrimenkul (%28) veEnerji ve Kamu Hizmetleri (+%26) sektör ve kuruluşları takip etmektedir.
  • Gelecek çeyrek için en iyimser istihdam hedefleri ise; Kuzey Amerika (%+31) ve Güney ve Orta Amerika'da (%+28), en yüksek beklentiler ise Panama (%+39), Kosta Rika (%+35) ve Kanada'da (%34) %) olarak gözlemlenmiştir.
  • İstihdam beklentileri kıyaslandığında, büyük kuruluşların (250'den fazla çalışan), %29 oranla, %13'lük beklentisi olan çok küçük ölçekleri kuruluşlara (10’dan daha az çalışan) göre iki kattan daha fazla iyimser olduğu görülmektedir.

" MEOS 2023 İlk Çeyrek (İstihdama Genel Bakış) Araştırma rapor ve sonuçlarının tamamı için tıklayınız."

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İş dünyasının geleceği nasıl olacak öğrenmek ister misiniz?

Blogumuza abone olarak CV'nizi ve profesyonel becerilerinizi güncel tutabilirsiniz.