ManpowerGroup 2022 Birinci Çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması

MEOS 2022 Q1

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırmasına göre Türk işverenler, yüzde +30'luk Net İstihdam Görünümü ile 2022'nin ilk çeyreğine yönelik olumlu istihdam beklentisi içinde.

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türk işverenlerin 2022'nin ilk çeyreğine yönelik olarak güçlü işe alım beklentilerine sahip olduğunu ortaya koydu. Net İstihdam Görünümü +%30 olarak ölçülürken ve bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 15 puan, bir yıl önce aynı döneme kıyasla yüzde 27 puan yükselerek araştırmanın başladığı tarihten bu yana en olumlu görünüm seviyesini sergiledi.

Türkiye’nin yedi bölgesinden 1.007 işverenin görüşlerine baş vurularak yapılan araştırmanın verilerine göre Türk işverenlerin yüzde 51’i 2022’nin ilk çeyreğinde istihdam artışı beklerken, yüzde 21’i azalma öngörüyor ve yüzde 26’sı ise değişiklik olmayacağını öngörüyor.

 

Ocak – Mart 2022 Dönemi için İşverenlerin İstihdam Beklentileri
39,000 işverenin katılımıyla 60. kez yapılan ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması kapsamındaki 40 ülkenin 36'sında beklentilerin önceki çeyreğe kıyasla daha yüksek olduğu görülüyor.
Tüm dünyada işverenlerin yanı sıra Türkiye’de de 2022'nin ilk çeyreğinde mevsimsel etkilerden arındırılmış olarak +%30'lük bir Net İstihdam Görünümü bildiriyor ve güçlü bir istihdam piyasası oluşmasını bekliyor.

" 2022 Birinci Çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırma Sonuçları'nı görüntülemek ve indirmek için tıklayınız."

 

 

 

También te puede interesar

¿Quieres saber cómo será el futuro del empleo?

Suscríbete a nuestro blog y mantén tu CV y tus capacidades profesionales al día, para afrontar los retos del futuro.